Monday, August 3, 2009

Arak makin berleluasa di Langkawi.

Kerajaan PAS Kedah langsung tidak mempedulikan masalah sosial yang sedang giat berlaku di Langkawi. Bak kata orang Langkawi, "La ni apa yang tak dak di Langkawi?". Memang betul apa yang diperkatakan.Masalah pelacuran oleh warga asing bukan lagi satu yang asing bagi penduduk Langkawi. Ramai yang sedia maklum di mana pusat pelacuran di Langkawi. Yang hebatnya pelacuran daripad kalangan warga asing ini dengan berani menunggu pelanggan di tepi-tepi jalan di kawasan tersebut. Di kawasan tersebut juga terdapat rumah urut yang juga juga tukang urutnya daripada kalangan warga asing.Di satu kawasan yang lain ada pula pusat karaoke dan disko yang beroperasi sehingga lewat pagi. GRO dan pelayan-pelayan bagi pusat-pusat karaoke itu juga dari kalangan warga asing.Di Pantai Chenang pula iklan-iklan arak boleh dilihat di merata tempat. Ianya seolah-olah tiada langsung kawalan daripada pihak berkuasa tempatan.Apa nak jadi entah la dengan Kedah lani. Kalau kita dengar ceramah PAS semuanya berkobar-kobar untuk melaksanakan undang-undang Islam tapi mencegah kemungkaran di bumi Kedah pun masih belum mampu.

Jangan hanya cakap untuk berpolitik saja.

5 comments:

 1. salam.

  Tahniah diatas kelahiran Blog Tu Dia kedah la nei...harap dapat kembalikan keyakinan rakyat pada bangsa dari terus ditipu dan diputar belit oleh PAS la..

  Tahniah !!!

  ReplyDelete
 2. harap dapat mengawal akta penjualan arak di Kedah

  ReplyDelete
 3. takkan nak tengok saja kut, sapa nampak buat le report, hang dah report lum, nak cari salah orang memang senang, apa tggjawab orang langkawi sendiri terutama UMNo bila tengok maksiat, dulu pun UMNo gak yang beria2 nak jadikan langkawi bebas cukai, la ni bukn takat cukai, bebas semua, biasala tu, cari la kat mana2 pulau dalam dunia ni yang bebas cukai, syiar Islam berkembang, korang la kena pastikan tempat korang bersih dari maksiat, hampa paling dekat, takkan nak tengok saja kut? Pikiaq la ....

  ReplyDelete
 4. masalahnya, langkawi kan BN yang pegang... tu yang susah skit...

  ReplyDelete
 5. Semoga semua memainkan peranan dan bertanggungjawab mengharamkan arak secara serius.

  ReplyDelete